Menü

Türk Usulü

Köpüğü ve nefaseti ile ünlüdür. Yapılması özen ister. Makineler için uygun değildir. Birinin sizin için yapması gerekir. Bir fincanının kırk yıl hatırı vardır.

Fransız Usulü

Programcılar arasında ünlü olandır, çünkü çok fazla özen istemez ve tıpkı ticari bir yazılım gibi, pişirilmesi verim sağlar (streamlined). Heyecan verici tadı, günün daha ilk saatlerinde, pekçok programcıyı inanılmaz programlar yazma yönünde cezbeder. M$ Windows, örneğin, kahve sayesinde saat sabahın 5'in de yazılmıştır. Benzer bir netice garanti edilir!

Nescafe

Nescafe biraz daha güçlü, üzerinde dumanı tüten sıcak su, şeker ve kahvenin karışımından yapılan bir kahvedir. Genelde, bir kaşık kahve ve bir kaşık şeker ve çok az da su alırsınız karıştırmak için. Bu arada suyunuz da kaynıyor olmalıdır. Su yeterince sıcak olur olmaz, hepsini karıştırıp, üzerine tercihen yoğun miktarda süt eklersiniz. Her ne kadar suyu kaynatmak için bir kahve makinasından daha basit şeyler de kullanabilseniz de, genelde bunun daha çok böyle yapıldığını gördüm...

Frappe'

Yukarıda bahsedilen kahvenin değişik popüler bir halidir. Aslında, öyle özel bir kahve makinasına ihtiyacınız yoktur, yerine soğuk su ve buz küpleri için bir buzdolabı gerekir. Bu, Güney Doğu Avrupa'da sıcak yaz aylarında çok ünlüdür.

Freddo

Bu biraz karışıktır, Kahve-SSS'i okuyunuz. (Daha fazla bilgi alma kısmını okuyunuz)

Espresso

Espresso çok sert, İtalyan tarzı bir kahvedir. Küçük fincanlar içinde (Neden mi? Aşırı Doz Belirtileri'ne bakınız), bir veya iki parça şekerle servis edersiniz. İyi bir espresso yapmak için, taze öğütülmüş kahve çekirdekleri, su, kesme şeker ve özel bir makinaya ihtiyacınız vardır. Bu makinalar suyu kaynatarak meydana gelen sıcak buharın öğütülmüş kahve çekirdeklerinden geçmesini sağlar. Oldukça-aldatıcı bir makinayı oldukça fazla paraya alabilirsiniz. Ucuz bir makina da işinizi görebilir, tabii ki.

Tamam, hadi başlayalım. Makinanıza suyu koyunuz. Isınmasını bekleyiniz. Bu arada, 1 çay kaşığı kahve tozunu makinanızın filtresine koyunuz. Kahve tozunu aşağı itiniz. Ama fazla değil. Evet, artık su yeterli ısıda. Filtreyi makinaya takarak, makinanın çalışmasını sağlayınız. Yaklaşık 30 saniye sonra, lezzetli, sıcak bir espressoyu servis edebilirsiniz. İyi bir yemekten sonra, güzel gider. Kendinizi iyi hisseder ve bir kaç saat daha kod yazabilirsiniz.

Cappuccino

(Espresso kısmına da bakınız) Eğer daha kaliteliye benzer bir makinanız varsa, onu sütle köpürtmek için kullanabilirsiniz. Bu özelliğe, kremamsı bir kahve yapmak için ihtiyacınız vardır. Hazırlaması çok kolaydır. Bir kahve fincanına biraz köpüklü süt koyarak espresso ile doldurunuz. Çukulata parçalarıyla da süsleyiniz. Hepsi bu.